Niespełnione obietnice PiS

PiS złożył całą masę wyborczych obietnic, które z nich udało się zrealizować? Joanna Scheuring-Wielgus, Krzysztof Gawkowski oraz Tomasz Trela przeprowadzili prostą analizę dokonań rządów partii Jarosława Kaczyńskiego. Lista dokonań okazała się być listą porażek.

Mieszkanie Plus - porażka. Walka z drożyzną - porażka. Reforma wymiaru sprawiedliwości – porażka. Bezpieczeństwo polskiego nieba - porażka. Milion aut elektrycznych – porażka. Elektrownia w Ostrołęce – porażka. Pieniądze z KPO – porażka. Uzdrowienie Trybunału Konstytucyjnego.

- PiS obiecuje dostatnią Polskę, ale prawda jest taka, że kolejne 4 lata rządów PiS to będzie katastrofa ekonomiczna dla naszego kraju. Dlaczego, ponieważ Prawo i Sprawiedliwość to partia partaczy, która nie umie zapewnić bezpieczeństwa, pozyskać środków z KPO, modernizować polską energetykę oraz dbać o portfele Polek i Polaków – mówił Krzysztof Gawkowski, szef KP Lewica.

- Przez ostatnie 7 lat Jarosław Kaczyński oraz jego partia nie zrobili nic dobrego dla polskich kobiet. Jeżeli już coś mówili na ten temat, to były to wypowiedzi bezczelne i urągające godności Polek. Pod tak zwaną PiS-owską troską o rodzinę kryją się osierocone dzieci Izabeli z Pszczyny oraz Agnieszki z Częstochowy – komentowała posłanka Joanna Scheuring-Wielgus

- Zamiast tanich mieszkań na wynajem w Mieszkaniu Plus, otrzymaliśmy bardzo drogi program Willa Plus, ale te wille były tylko dla działaczy PiS. Jarosław Kaczyński nie mówi też jak jego partia zamierza walczyć z inflacją i drożyzną. PiS milczy też na temat pozyskania środków 270 mld zł w ramach KPO, a zamiast tych pieniędzy Jarosław Kaczyński załatwił nam kary. I to jest właśnie filozofia PiS-u: wyrzucać pieniądze w błoto, dawać pieniądze swoim i nie rozwiązywać najważniejszych problemów Polek i Polaków – oświadczył poseł Tomasz Trela